Op dit moment zitten we in een digitaal tijdperk waar online video content zeer populair is. Voor ons is het niet zo moeilijk om te begrijpen waarom video’s zo populair zijn. Dit is namelijk al tientallen jaren het geval. Sinds de komst van de televisie zitten mensen aan een beeldscherm gekluisterd en de afgelopen jaren is dit enkel verschoven naar een online format. De populariteit komt vooral voort uit het feit dat beeldmateriaal en video content eenvoudig te verwerken is voor mensen. Dit is dan ook de reden waarom de wereld elke dag 1 miljard YouTube-video’s bekijkt. Inmiddels is het voor veel marketeers, maar ook zelfstandige ondernemers een ongelofelijke kans om online video in te zetten voor hun bedrijf en/of business. Niet omdat veel andere bedrijven en jouw concurrenten dit ook doen, maar vooral om ervoor te zorgen dat je meer naamsbekendheid en een groter bereik creëert.

In deze blog lichten wij de vier belangrijkste redenen toe waarom online video cruciaal is voor jouw marketingstrategie. Wil jij ook een groter bereik creëren en meer naamsbekendheid genereren voor jouw product en/of dienst? Lees dan snel verder!

WAAROM ONLINE VIDEO?

Video kan een veelzijdig en boeiend format zijn. Het geeft ons niet alleen een realistisch beeld van wat zich afspeelt, maar het is ook eenvoudig om te delen via meerdere online platforms. Consumenten houden ervan, omdat het eenvoudig te verwerken is en het leuk en boeiend kan zijn. Voor marketeers is het vooral een middel om hun werk goed te doen. De Return-on-Investment is namelijk enorm. Daar ben jij als marketeer natuurlijk ook voor ingehuurd. Wil je complimenten krijgen van jouw leidinggevende of directe collega’s? Ontdek hieronder dan de kracht van online video!

ONZE 4 BELANGRIJKSTE REDENEN WAAROM JIJ ONLINE VIDEO IN ZOU MOETEN ZETTEN:

Informatief en educatief:
Veel marketeers gaan niet meer voor de directe en verkopende aanpak. Doe je dit wel als marketeer? Shame on you! De consument heeft tegenwoordig simpelweg te veel keuze. Als je dagelijks bezig bent met online marketing, dan weet je dat consumenten niet het gevoel willen krijgen dat er iets aan ze wordt verkocht. In plaats daarvan doet een potentiële klant een snelle zoekopdracht via Google om het beste product te vinden die bij hun behoefte past. Wil jij ervoor zorgen dat deze potentiële klant bij jou koopt? Benader ze dan met een op waarde gebaseerd aanbod, in plaats van een ‘verkoop’. Visualiseren van het aanbod kan dan helpen. 97% van de marketeers laat weten dat online video’s klanten helpen om producten beter te begrijpen (bron: Hubspot). Online video’s zijn het perfecte middel om de klant een goed beeld te geven van een product of dienst.

Zoekmachine optimalisatie:
Zoekmachines, zoals die van Google, houden van video’s! Ze worden namelijk gezien als kwalitatief steengoede content. Meer dan 80% van al het verkeer zal in 2021 uit video bestaan (bron: Cisco). Het gebruik van online video op jouw website en online kanalen kan dus wonderen doen voor jouw SEO. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de juiste zoekwoorden, een goede meta beschrijving en een sterke titel. Op de nummer 1 positie komen voor een zoekwoord op Google. Welk bedrijf wil dat nou niet?!

Winnen van de concurrentie:
Video content is ideaal voor het verspreiden van allerlei soorten verhalen en berichten. 81% van de bedrijven gebruikt online video voor marketingdoeleinden (bron: Hubspot). Door storytelling, unieke en creatieve video’s te gebruiken, kan je eenvoudig de aandacht van mensen vasthouden. Wat voor een video je ook laat ontwikkelen, geanimeerd of een online reclamespot, het zorgt ervoor dat jij je kan onderscheiden van de concurrentie.

Conversies!
Wyzowl, een bedrijf dat geanimeerde uitleg video’s maakt, laat weten dat 74% van de mensen die een product in actie zien in een video overgaat tot aankoop. Combineer dit met een ijzersterke landingspagina en je conversies schieten door het dak! Natuurlijk zijn er nog meer goede redenen te vinden om online video’s te gebruiken op jouw website. Een daarvan is dat een video ervoor zorgt dat een website bezoeker langer op de website blijft en ook daadwerkelijk doorklikt naar andere pagina’s. 90% van de consumenten geeft aan dat een video hen helpt bij het maken van een aankoopbeslissing (bron: Social Media Today). Bij Sand & Castle agency zijn wij al vanaf het begin overtuigd dat het inzetten van online video’s zeer krachtig is. Ons model is er dan ook op gericht om de beste visuele content te maken voor onze opdrachtgevers. Heb jij ook het idee dat een online video campagne veel goeds zou doen voor jouw bedrijf (of het bedrijf waar je werkt)? Plan dan een kennismakingsgesprek in met één van onze specialisten!

Our Recent Writings

Animation

Hoshizaki Ice Makers

Client Hoshizaki Europe Year 2020 Our role Concept Production 3D-Animation for Hoshizaki Ice Makers Have…
Sand & Castle Academy

Fittstore – ‘On the go’

Client Fittstore Year 2019 Label Sand & Castle Academy Our role Strategy Concept Production On…
Campaigns

‘Unhide your garden’

Client In-lite outdoor lighting Year 2019 Our role Concept Development Production 'Unhide your garden' campaign…